Bj Computers - Produkter, tilbud, nyheder

Berettelse/artikel

Jagt sæson for it-kriminelle

11. september 2019

Pas på i ferien. Du holder måske øje med kollegas mail, eller modtager mail fra hans/hendes kontakter. Det kan være svært at kende alle og det udnytter de it-kriminelle i stort omfang ved at satse på den pågældende stedfortræder vil gøre sit arbejde godt.

Svindlen består tit i falske fakturaer sendt til økonomiansvarlige eller bogholdere – tit via mails der foregiver at komme fra en chef eller kollega, med besked om at overføre et beløb til en konto – eller give besked om et firma har ændret kontonr.

Derfor kan det være god idé at indføre procedurer som kan hjælpe til ikke at blive snydt – såsom:

Kontrolsystem som gør 2 skal godkende fakturaer og betalinger.

Hvis nogen beder dig overføre penge, så tjek at “besvar-adressen” er den samme som afsender-adressen i den mail du modtog. Hvis ikke, er mailen sandsynligvis ikke fra den afsender du forventer. Hvis du er i tvivl, så skriv i stedet en ny mail og kontakt virksomheden, evt. via telefon og få bekræftet oplysningerne og mailens rigtighed.

Hold jeres it systemer og sikkerhed opdateret.

Pas på vedhæftede links. Svindlere indsætter ofte falske links, der lokker koder og brugernavne ud af medarbejdere, som giver svindlerne adgang til virksomhedens mailkorrespondance.

Hold musen henover afsender-mailen og/eller links og se om der vises det samme som er skrevet.

Vær ekstra opmærksom hvis der skal overføres til udenlandske kontonumre. Disse benyttes tit af it-kriminelle så pengene er sværere at spore.

Dårligt sprog, som var det oversat med Google Translate bør checkes ekstra grundigt.

Kontakt BJ Computers i tvivlstilfælde og få trænet personale, så de ved hvordan man spotter svindel.